Rådgivning i miljøledelse

Et miljøledelsessystem, fx i henhold til ISO 14001 eller EMAS, giver virksomheden mulighed for at dokumentere, at interne processer, aktiviteter og kompetencer er fokuseret på at mindske dens eksterne miljøpåvirkning.

Hvorfor indføre et miljøledelsessystem?

Et miljøledelsessystem giver jer overblik og sætter rammerne for optimering af jeres miljøindsats. I får et system til løbende overvågning og evaluering og sikrer jer, at I har et anerkendt og fælles styringsværktøj.

En miljøcertificering øger virksomhedens konkurrenceevne og sikrer, at I lever op til både nuværende og ny lovgivning indenfor miljø og bæredygtighed. På samme tid er en certificering med til at mindske jeres miljøpåvirkning, hvilket betyder lavere driftsomkostninger, øget effektivitet, et mere grønt image og flere kunder.

Et miljøledelsessystem kan meget nemt integreres i andre systemer, som I måske allerede benytter, fx ISO 9001 kvalitetsledelse, ISO 45001 arbejdsmiljøledelse eller LEAN.

Fordelene ved at samarbejde med SINIS om indførelse af et miljøledelses-system

Miljøledelsessystemer

De to miljøledelsesstandarder EMAS og ISO 14001 minder meget om hinanden, men EU’s frivillige miljøledelsesstandard EMAS har udover at indeholde ISO 14001, mere omfattende krav.

Vi assisterer gerne med defineringen af netop jeres miljøpolitik, herunder opstilling af mål, udarbejdelse af handlingsplaner og udfærdigelse af procedurer og instruktioner. Vi garanterer, at jeres miljøledelsessystem bliver overskueligt og let at bruge i hverdagen til glæde for alle.

Når systemet er implementeret og evt. certificeret bistår vi gerne ved interne audits, den årlige udarbejdelse af ledelsens evaluering og sparring med ledelsen og/eller den miljøansvarlige for at udvikle, kvalitetssikre og vedligeholde systemet.

Få en uforpligtende snak om miljøledelse

Med os som jeres samarbejdspartner ved implementeringen får I en kvalitetsbevidst partner, der skaber overblik og sikrer den røde tråd gennem hele forløbet og sørger for, at I lever op til gældende lovgivning. På den måde kan I bruge tiden på den primære drift.

Om os rådgiver

Michael Porskrog

Diplomingeniør – Lead Auditor