Rådgivning i ny asbest autorisation

Fra 1. januar 2025 er det ikke længere lovligt at nedrive asbest, uden ny asbest autorisation efter nyligt opdaterede regler, som kræver at virksomheden skal igennem en ny proces. Vi hjælper jer hele vejen i mål.

asbest autorisation
Foto: Arbejdstilsynet

Fordel at være klar fra start

Ved at starte processen i god tid kan din virksomhed sikre, at alle nødvendige godkendelser og kurser er på plads, inden de nye regler træder i kraft.

Dette vil ikke kun sikre overholdelse af lovgivningen, men også minimere risikoen for forsinkelser i arbejdets udførelse og bøder fra myndighederne.

Desuden vil en korrekt autorisation styrke virksomhedens troværdighed og konkurrenceevne.

Hvad betyder de nye asbestregler?

I praksis betyder det, at alle virksomheder  der nedriver asbest er forpligtet til at overholde autorisationskravet. Tilfælde hvor der kun er tale om kortvarig håndtering af enkelte elementer, fx udskiftning af en enkelt revnet tagplade er undtaget. Men asbestreglerne skal stadig overholdes.

Virksomheden skal igennem flere godkendelsesled, og AMU-kurser skal være bestået, inden endelig ansøgning kan indsendes. 

Der vil formentlig være noget pres på myndighedernes sagsbehandlingstider, da alle virksomheder, der nedriver asbest, kun har kort tid indtil årsskiftet 24/25 til at komme igennem processen.

Få hjælp til asbest autorisation

Hos SINIS har vi hjulpet mange virksomheder med at navigere gennem en
autorisationsproces. Vi tilbyder omfattende rådgivning og støtte, herunder
udarbejdelse af et lovpligtigt og skræddersyet kvalitetsledelsessystem (KLS),
forberedelse til AMU-kurser og assistance med ansøgning til
Sikkerhedsstyrelsen.

Vores ekspertise sikrer, at din virksomhed er fuldt ud forberedt til de nye krav.

Få en uforpligtende snak omkring asbest autorisation

Med os som jeres samarbejdspartner, får I en kvalitetsbevidst partner, der sikrer den røde tråd gennem hele forløbet og sørger for, at I lever op til gældende lovgivning. På den måde kan I bruge tiden på den primære drift.

Om os rådgiver

Michael Porskrog

Diplomingeniør – Lead Auditor